Over Stop CO2

 

Hallo, ik ben Alexander Seghers

Ik, Alec/Alexander Seghers, geboren in Antwerpen in 1963, uit een ondernemers- en vrijdenkersfamilie herinner me maar al te goed dat in 1970 de Belgische overheid beloofde dat tegen het jaar 2000 alle milieuproblematiek opgelost zou zijn.

Gezien en gehoord op zwart/wit TV !

Mijn ouders stampten SAPIMEX NV. in 1967 uit de grond als eerste plastic recuperatie bedrijf ter wereld. Het plastic afval werd in containers geperst en naar Hong Kong verscheept waar het terug kwam als speelgoed.

In de jaren  '90  openden wij  een invoer/ distributie groothandel te Portugal van tweedehands meubelen : “Moveis Re Usados” met een wakker ezeltje in het logo.

Toen ik 2x peetvader werd, verantwoorde ik mezelf  dat ik er alles aan zou doen om te blijven boksen voor een gezondere wereld  . Ik wilde niet dat mijn peetkindjes me later zouden verwijten: "Peterke, …waarom heb jij niets gedaan !? Waarom heb jij niets voor de bossen noch de oceanen en de natuur gedaan !? Toen het nog kon!".

"Nee, dát ging ik niet laten gebeuren" en zo kwam Save the Homo Sapiens tot leven, dat in 2001 evolueerde in www.STOPCO2.com en nu ook in STOPCO2 .be en STOPCO2.nl en anderen

Visie en Missie

Stop CO2 wil iedereen die duurzaam bezig is, of wil zijn, bij elkaar brengen en laten communiceren. Onze website en facebookpagina verzamelen de bestaande projecten, initiatieven en ideeën, van over de hele wereld, zodat deze met iedereen gedeeld kunnen worden.

Het leven is te mooi, om gelaten niets te doen, elke actie of beweging hoe klein ook maar, telt! Daarom kiest Stop CO2 ervoor om ook de schokkende cijfers over de huidige gezondheid van de wereld te verzamelen en te verspreiden zodat de mensen wakker worden. 

Doet u mee?

Mijn vader Paul Willem Seghers  was ook fotograaf en quoteerde  bij een fotoshoot aan de Schelde met rokende raffinaderijen op de achtergrond in 1968: "Zullen hun kinderen onder een glazen stolp wonen?".