alexander jeugd met tshirt2.png
“Als de basis niet goed is, geraak je nooit verder. Het is onze plicht om te veranderen. Res Non Verba”
- Alexander Seghers
Help de bijen!

Help de bijen!

Het Hapicultuur-project is eigenlijk een bijenverzekering. De bedoeling is, door bijen te houden op een manier die op de noden van de bijen gericht is, ons te verzekeren van bijen in de toekomst. Volgens Luc Pintens ontbreekt deze aanpak momenteel: Er is nog geen goed gefundeerd project waarbij het natuurlijke leven van de bijen centraal staat. We willen bijen houden op een manier die zo dicht mogelijk bij hun eigen werkwijze ligt.

Dit project is gericht op biodiversiteit, en niet op honingproductie of bestuivingswerk. Ik ben ervan overtuigd dat er een uitweg is uit de problemen waarmee wij en onze bijen te kampen hebben, en dat is samenwerken met de bijen, volgens hun eigen en natuurlijke principes, als partners.

Lees meer op de website van hapicultuur.

Iedereen een eigen waterzuivering

Iedereen een eigen waterzuivering

Project meting Curieuze neuze

Project meting Curieuze neuze