alexander jeugd met tshirt2.png
“Als de basis niet goed is, geraak je nooit verder. Het is onze plicht om te veranderen. Res Non Verba”
- Alexander Seghers
Onderwijsniveau in België

Onderwijsniveau in België

Het onderwijsniveau van de Belgische bevolking is tussen 1986 en 2016 sterk toegenomen. In 1986 had 65,1% van de mannen en 71,2% van de vrouwen van 15 jaar en ouder hoogstens een diploma van het lager secundair onderwijs. Dat percentage laaggeschoolden daalde de afgelopen decennia zowel bij mannen als bij vrouwen tot onder de 40%. De afname van het aantal laaggeschoolden ging bij beide geslachten gepaard met een toename bij zowel de gemiddeld- als de hooggeschoolden. 

Lees meer...

De mens is het enige wezen dat zichzelf langzaam vergiftigt

De mens is het enige wezen dat zichzelf langzaam vergiftigt

Inspirerende links

Inspirerende links