alexander jeugd met tshirt2.png
“Als de basis niet goed is, geraak je nooit verder. Het is onze plicht om te veranderen. Res Non Verba”
- Alexander Seghers
Op 12 miljoen hectare in EU spoelt vruchtbare aarde weg

Op 12 miljoen hectare in EU spoelt vruchtbare aarde weg

Bodemerosie kost jaarlijks 1,25 miljard euro aan landbouwopbrengst in de Europese Unie. De studiedienst van de Europese Commissie bestempelt erosie als de grootste bedreiging voor de bodemvruchtbaarheid en productiviteit van de landbouw. Ongeveer 7,2 procent van het Europese landbouwareaal – meer dan 12 miljoen hectare – krijgt er mee te maken. Het probleem stelt zich het felst in Italië, waar één derde van het landbouwareaal onderhevig is aan ernstige erosie. Voor Belgische boeren is het een minder groot probleem. Toch gelden er zowel in Vlaanderen als in Wallonië regels die afspoeling van water en modder op sterk hellende percelen moeten voorkomen.

Lees meer

30 km per uur in de stad, 90 km op snelwegen er rond!

30 km per uur in de stad, 90 km op snelwegen er rond!

VLM sinds 2011 bezig met sensibilisering bodemerosie

VLM sinds 2011 bezig met sensibilisering bodemerosie